stargate
ReiNa
Što ovo je?

Ovo su
"flashbacks" iz moje prošlosti sadašnjosti i budućnosti.
Tko sam ja?

Posve obična osoba kojoj se događaju neobične stvari.
Moj kin je...
kin 176: Yellow Resonant Warrior


I Channel in order to Question
Inspiring Fearlessness
I seal the Output of Intelligence
With the Resonant tone of Attunement
I am guided by the power of Elegance
I am a galactic activation portal ... enter me!


Moja totemska životinja
blue
Shoutbox
19.10.2017. 6:58 :: Karung Plastik Baru Murah
Karung Plastik Baru Murah
19.10.2017. 6:58 :: Karung Plastik Baru Murah
Karung Plastik Baru Murah
19.10.2017. 6:58 :: Karung Plastik Baru Murah
Karung Plastik Baru Murah
19.10.2017. 6:58 :: Karung Plastik Baru Murah
Karung Plastik Baru Murah
19.10.2017. 6:59 :: Karung Plastik Baru Murah
Karung Plastik Baru Murah
19.10.2017. 6:59 :: Karung Plastik Baru Murah
Karung Plastik Baru Murah
19.10.2017. 6:59 :: Karung Plastik Baru Murah
Karung Plastik Baru Murah
19.10.2017. 12:54 :: MERK OBAT SIPILIS TERBAIK
Silahkan pesan bila anda berminat di no 082138615111(call/sms/WA) 087724516111(call/sms) PIN (5E7B32FE) Sekilas tentang Obat kami,De Nature Indonesia adalah sebuah perusahaan yang bergerak di bidang kesehatan terutama Obat Herbal Tradisional. Produk
19.10.2017. 20:09 :: obat sipilis magelang
Silahkan pesan bila anda berminat di no 082138615111(call/sms/WA) 087724516111(call/sms) PIN (5E7B32FE) Sekilas tentang Obat kami,De Nature Indonesia adalah sebuah perusahaan yang bergerak di bidang kesehatan terutama Obat Herbal Tradisional. Produk
20.10.2017. 6:43 :: Agen Karung Plastik Murah
Agen Karung Plastik Murah
20.10.2017. 6:43 :: Agen Karung Plastik Murah
Agen Karung Plastik Murah
20.10.2017. 6:43 :: Agen Karung Plastik Murah
Agen Karung Plastik Murah
20.10.2017. 6:44 :: Agen Karung Plastik Murah
Agen Karung Plastik Murah
20.10.2017. 6:44 :: Agen Karung Plastik Murah
Agen Karung Plastik Murah
20.10.2017. 6:44 :: Agen Karung Plastik Murah
Agen Karung Plastik Murah
20.10.2017. 6:44 :: Agen Karung Plastik Murah
Agen Karung Plastik Murah
20.10.2017. 6:45 :: Agen Karung Plastik Murah
Agen Karung Plastik Murah
20.10.2017. 6:45 :: Agen Karung Plastik Murah
Agen Karung Plastik Murah
20.10.2017. 6:45 :: Agen Karung Plastik Murah
Agen Karung Plastik Murah
20.10.2017. 6:46 :: Agen Karung Plastik Murah
Agen Karung Plastik Murah
20.10.2017. 6:46 :: Agen Karung Plastik Murah
Agen Karung Plastik Murah
20.10.2017. 6:46 :: Agen Karung Plastik Murah
Agen Karung Plastik Murah
20.10.2017. 6:46 :: Agen Karung Plastik Murah
Agen Karung Plastik Murah
20.10.2017. 6:47 :: Agen Karung Plastik Murah
Agen Karung Plastik Murah
20.10.2017. 10:26 :: Prediksi Togel Jitu
// //Thanks for all your help and wishing you all the success in your business.
20.10.2017. 11:34 :: obat alami untuk batu ginjal
Silahkan pesan bila anda berminat di no 082138615111(call/sms/WA) 087724516111(call/sms) PIN (5E7B32FE) Sekilas tentang Obat kami,De Nature Indonesia adalah sebuah perusahaan yang bergerak di bidang kesehatan terutama Obat Herbal Tradisional. Produk
20.10.2017. 18:50 :: obat untuk penyakit ginjal yang alami
Silahkan pesan bila anda berminat di no 082138615111(call/sms/WA) 087724516111(call/sms) PIN (5E7B32FE) Sekilas tentang Obat kami,De Nature Indonesia adalah sebuah perusahaan yang bergerak di bidang kesehatan terutama Obat Herbal Tradisional. Produk
21.10.2017. 10:37 :: PENGOBATAN HERBAL PENYAKIT SIFILIS
Secara umum sifilis adalah penyakit sistemik yang berkembang selama empat Tahapan Sifilis yang dapat mangganggu kesehatan bagian tubuh penderitanya. Empat tahapan tersbut yaitu :<div><br /></div><div>Tahapan Sifilis Pertama – Sifilis Primer (Mu
23.10.2017. 12:46 :: obat sipilis paling mujarap
Silahkan pesan bila anda berminat di no 082138615111(call/sms/WA) 087724516111(call/sms) PIN (5E7B32FE) Sekilas tentang Obat kami,De Nature Indonesia adalah sebuah perusahaan yang bergerak di bidang kesehatan terutama Obat Herbal Tradisional. Produk
23.10.2017. 20:01 :: obat sipilis paling mujarab
Silahkan pesan bila anda berminat di no 082138615111(call/sms/WA) 087724516111(call/sms) PIN (5E7B32FE) Sekilas tentang Obat kami,De Nature Indonesia adalah sebuah perusahaan yang bergerak di bidang kesehatan terutama Obat Herbal Tradisional. Produk
Nečije misli
A wind has blown across the world
And tremors shake its frame,
New things are struggling to their birth
And naught shall be the same.
The earth is weary of its past
Of folly, hate and fear.
Beyond a dark and stormy sky
The dawn of God is near.
F.C. Happold
Blog
subota, kolovoz 26, 2006
Kad sam u Istri obično idem na jednu divlju plažicu koju sam nazvala Divljakuša. Ona je van svih puteva i prilaza, poprilično zabačena, vrlo mali broj ljudi je znao za nju. Uglavnom samo domaći.
Na toj plažici ničeg nema, ni ceste, ni asflatnog prilaza, ni tuševa, ni prilaza moru, ni kafića, svugdje su samo oštre stijene, zelenilo i prekrasan pogled koji puca preko Novigrada, pa skroz tamo daleko do Savudrijske vale prema Sloveniji.
Idealno mjesto za mir, tišinu, odmor i meditaciju, za skinut se gol i tako se prepustiti suncu i moru.
Uvijek je na toj plažici bilo samo nas par s istom namjerom - uživati u miru i tišini daleko od napučenih službenih plaža, dernjave, trešteće muzike.

I u zadnjih par godina izgleda da se nekako pročulo za moju Divljakušu i tu su osvanuli turisti. Nema šanse da su slučajno natrapali jer je ovu lokaciju nemoguće naći ukoliko se nemaju točne upute kako je naći.
Ali ono što me dočekalo ove godine temeljito me rastužilo. Gospoda turisti, mahom nijemci i talijani parkiraju svoje aute maltene u plićaku, bezobzirno uguravajući svoje aute i kršeći zelenilo i grane. Kad to gledaš imaš osjećaj da bi bili najsretniji kad bi s njim mogli i plivati. Zatim parkiraju auto u hladu, a sami se prže na suncu. Nikad neću shvatiti gušt ležanja na ručniku samo 30 centimetara od pregrijane, smradne i prašne gume svoga auta.
Mora da sam fakat konzervativna kad ne shvaćam tu simbiozu s autom. Jebiga!

Al od ovog što slijedi fakat mi je izašla tona pare kroz uši. Ko u crtiću Tom&Jerry.

scena prva

Familija kosookih oboružana kopljima, šiljcima, granama drveta (odlomljenih sa obližnjeg drveća) harači po plaži i sistematski ubija sve što gmiže. Gušterice, račiće, školjke...
Nedobog da vide da nešto živo izgmiže iz vode. Eto ti njih i tup-tras-napik i ode rak u vječna lovišta. Primjetila sam da su htjeli uloviti i jednog gnjurca i galeba s onom mrežicom.
Što rade sa svojim ulovom? Nakon napornog dana prepunog lova - ostave žrtve svog pokolja na plaži. Daklem, očito nisu bili gladni. Daklem, to je samo strast za uništavanjem.
Daklem, ustanem ja, priđem koosokom pater familijasu i pitam ga jel bi mu se svidjelo da ja ušetam u njegovo dvorište i počnem napikavati živa bića.
Veli on - nebi mi se svidjelo.
I rekoh mu - glečte, da samo jedan od turista na svakoj našoj plaži utamani samo 1 raka, kolko je to bezrazložnog uništavanja naše faune?

Epilog: sutradan ih više nije bilo na Divljakuši.
Rezultat: spašeno nešto flore i faune na Divljakuši.

scena druga

Nakon cijelog dana na plaži jedna poprilično velika slovensko/hrvatska obitelj posprema svoje stvari u auto. Iza njih - svinjac, kore lubenice, papiri,vrećice, zmazana iskorištena pelena, konzerve od paštete i ostaci pileta kojeg su oglabali.
Nabacim ja svoj najšarmerskiji smješak br. 33 na facu i viknem - gospođoooooooo, nešto ste zaboravili na plaži!
Ona sva sretna pojuri nazad - joj joj, hvala vam- i stane! Gleda! Dramska pauza! I sine joj! Pognute glave, sva zajapurena protestno počne skupljati svo smeće koje je ostalo iza njih.

Epilog: ni oni sutradan nisu osvanuli na Divljakuši
Rezultat: Divljakuša je čista, al ne garantiram da je plaža na koju su se preselili ostala čista nakon njih.

scena treća ili kako u 5 minuta postići da te mrzi bar pola plaže

Dolazimo na Divljakušu negdje oko ručka, dakle malkice iza podneva. Taman iza nas stigli još neki domaći koje već znamo iz viđenja.
A dolje na stijenama hrpa karimata, ručnika, luftića - svi sa kamenjem na njima i nigdje nikog. Samo jedna žena malo dalje sjedi na jednom kamenu i puši.
Ovi koji su još došli iza nas, samo su stali i počeli komentirati da koja je to fora sa rezervacijom čitave plaže, doslovno. I da kaj će sad jer doslovno su svi prilazi moru bili blokirani.
I tu sam ja valja na faci dobila "onaj" izraz lica. Kad me je frendica pogledala jedino je propentala - nemoj, neeeeeeemoj molim te.... idemo negdje, evo vodim te u Plavu lagunu, na Brijune, gdje god hoćeš, samo nemoj!

Ma moj!

Namignem ja onima koji su došli iza nas, i lijepo krenem raditi mjesto za nas. Pomaknem uredno zakamenjene ručnike i smjestim nas. Smjestili se i ovi kaj su došli. I sve je bilo o.k. kadli za jedno 10 minuta dolazi ona žena kaj je pušila na udaljenom kamenu. I počne ona ceketati na švedskom ili finskom, zvučala je doslovno ko Švedska brojalka (aja-cap-cap pari'dik karigan'lan dik-tarivil'an pie-tandun-la...). Brzo smo se mi sporazumjele na engleskom, velim ja njoj da rezervacije plaže nisu ovdje uobičajena stvar i da nek se pomiri s tom činjenicom. Zinula je i otišla na svoj rezervirani kutak od cca 100 metara koji joj je, sirotoj, preostao. Ah šta čini urbana zagušenost u razvijenim zemljama.

Nakon pol sata dolazi jedna slovenska obitelj čije smo ručnike isto malo pomaknuli. Ne abadiramo. Razumijemo svaku riječ iako oni komeniraju da mogu govorit šta god hoće jer vjerojatno ih mi ne razumijemo. Komentari su počeli od toga da je Istra u stvari slovenska i da je ovdje slovenska vlast na djelu da nitko nebi dirao njihove ručnike, pa da je Hrvatska neorganizirana, jadna, da su Hrvati cigani...

I tu je meni prekipjelo!
Podignem glavu i pitam napuhanka jel morti nekaj u rodu sa Joškom Jorasom? Razjapio je ladicu do poda. Dodam ja njemu da je ovo pomorsko dobro i da je ovdje svakom dopušten prilaz i da si on nema kaj rezervirati čitavu plažu i blokirati ljudima pristup u more. I da ak mu se to ne sviđa da nek sjedne u auto i da će za 15tak munuta biti u Sloveniji (još sam mu i smjer pokazala), pa nek se tamo tuče sa braćom Slovencima za onih 2 i pol kvadratna metra slovenske obale. (Tu mi je pal Pervan na pamet i njegova pranja po slovencima, i ima čovjek čist praF).

Nastao je muk. I onda se prolomio pljesak od ostalih ljudi na plaži. I netko dobaci - ajd hvala Bogu da bar jedno žensko ima muda reći ono kaj mi svi mislimo.

Epilog: Slovenci su se isti čas pobrali sa Divljakuše. Ak sam ovime oštetila turistički proračun - a jebiga! Kaj sad! Ionak se po njihovom smeću vidjelo da tu sigurno nisu trošili.

Rezltat: smanjen turistički proračun za koju kunu, bačena loša slika na već tradicionalnu hrvatsku gostoljubivost (čitaj: možete nam i srati po glavi samo ak donesete koju kunu).

p.s. lijepo je vrijeme i upravo se spremam poći na Divljakušu. :)
reina108 @ 11:32 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
Brojač posjeta
207667